tisdag 12 mars 2019

Min nya bok kan förköpas nu

Vackra detaljer på fasaden vid Victoria station i Manchester. Foto: Astrid Nydahl

Från All My Loving till Allahu Akbar

Resor och läsningar

i Manchester, Liverpool och Birmingham

En krönika om sextio års kulturkamp
  

Foton av Astrid NydahlNu är boken klar för teknisk produktion. Första korrekturrundan är skickad, vi arbetar med bildkorrekturet och inväntar ett omslag. Det blir en bok av det hela! Den skildrar tiden mellan två dagar som i många avseenden kan sägas vara tidstypiska: The Beatles första konsert i Liverpool i januari 1961 och Ariana Grandes konsert i maj i Manchester 2017. Den senare utsattes för en blodig massaker som IS låg bakom.

Victoria station. Foto: Astrid Nydahl
Boken berättar om resor och läsningar i Manchester, Liverpool och Birmingham, senast under hösten 2018. Hur har dessa engelska städer påverkats av den stora muslimska invandringen från i första hand Pakistan, Bangladesh och Indien? Vad skiljer den från tidigare invandringsgrupper under 1800- och 1900-talet? Hur kan ett land utan industri längre leva som det gjort, utan att miljoner människor blir identitetslösa och vilsna... ja, många frågor som dessa behandlas i min nya bok. 

Har ni läst Black Country som jag utgav 2012 kommer ni att känna igen er. Så som jag rörde mig i det postindustriella Birmingham, gör jag det i Manchester och Liverpool. Allt i skuggan av Brexit och med den stora otrygghet den redan orsakat. 

Storbritannien är i många avseenden som Sverige - fast minst tio år längre ner i det politiska missbruket av förtroende, förfallet med narkotika, övergrepp och förfulade offentliga miljöer, sexuell grooming och krav på sharialagar, och den tröstlösa kulturen av väntan och uppgivenhet som präglar de fattiga delarna av städernas befolkning. 

Vi befinner oss i Manchester och Liverpool, det är delar av England som kämpar för sina värden och sin plats på jorden - alltid i motvind men med obruten stolthet.

För att kunna inleda produktionen av boken måste jag dock ha en ekonomisk förutsättning. Jag vill på detta sätt erbjuda er som vill ha boken två olika alternativ:
Manchester Arena. Foto: Astrid Nydahl

1/ Sponsring. Som jag gjorde med Black Country-boken 2012 erbjuder jag er att sponsra projektet. Det kostar 800:- och ger två exemplar av boken samt era namn tryckta i boken.
 2/ Förbeställning. Med förbeställning kostar boken 300:- inklusive frakt. Gäller för inrikesbeställningar, för övriga tillkommer portokostnad.Konstskolan där Lennon mötte sin första fru Cynthia ligger på Hope Street och heter Liverpool College of Art. Beatlarnas  väskor är en betongskulpur utanför skolan. Foto: Astrid Nydahl


För båda dessa erbjudanden gäller följande:

Ni mailar mig vilken form ni väljer, men skickar förstås inga pengar. Det kommer i ett senare skede. Maila till thomas.nydahl@gmail.com
 

Här kan ni läsa mer omprojektet.
 
Och för en presentation av bokens olika ämnen finns det mer att läsa här.


Liverpool Cathedral. Foto: Astrid Nydahl
Albert Dock vid floden Mersey i Liverpool. Foto: Astrid Nydahl

Inga kommentarer: